Studiedag “Samen bouwen aan een hervormde leerlingenbegeleiding”

De eerste stappen voor de hervorming van de leerlingenbegeleiding in Vlaanderen zijn gezet. De Vlaamse overheid gaf opdracht aan PwC om de CLB-werking door te lichten en gunde een wetenschappelijk onderzoek om de Vlaamse praktijken inzake leerlingenbegeleiding in een breder internationaal kader te plaatsen. Op basis hiervan zijn recent de nieuwe krijtlijnen voor een hervorming van de leerlingenbegeleiding uitgeschreven, die door de Vlaamse regering werden goedgekeurd op 11 december 2015.

Op de studiedag “Samen bouwen aan een hervormde leerlingenbegeleiding”, georganiseerd door onderzoekers verbonden aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen, gaan we in op de resultaten van deze studies. Ook de implicaties van een recent grootschalig onderzoek over buitenschoolse hulp en zorg op school worden toegelicht.

Wanneer: dinsdag 15 maart 2016

Plaats: Universiteit Antwerpen, Stadscampus, R 0.02 (Gebouw R), Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Onthaal: vanaf 9.00u

Programma: 9.30u-12.30u

  • Karine Verschueren (KULeuven) belicht de belangrijkste resultaten uit het onderzoek naar buitenschoolse hulp en zorg op school.
  • Johan Ravijts (PwC) presenteert de conclusies uit de CLB-audit.
  • Elke Struyf (UAntwerpen) geeft een overzicht van de bouwstenen voor leerlingenbegeleiding die naar voren kwamen uit het wetenschappelijk onderzoek.
  • Leen Van Heurck (Raadgever Onderwijs Kabinet Hilde Crevits) schetst ten slotte de nota met de krijtlijnen voor een hervorming van de leerlingenbegeleiding in Vlaanderen.
  • We sluiten de studievoormiddag af met reflecties van Pol Ghesquière (KULeuven en voorzitter Commissie Leerlingenbegeleiding VLOR) en de mogelijkheid om in debat te gaan met de sprekers.

Deze studiedag richt zich tot directies, leerlingenbegeleiders en zorgverantwoordelijken uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs, CLB medewerkers, pedagogisch begeleiders en buitenschoolse hulpverleners, kortom iedereen die bij de begeleiding van leerlingen betrokken is.

Wilt u mee zijn met de fundamenten voor de toekomstige hervorming van de leerlingenbegeleiding?

Schrijf u dan in via deze link!

Inschrijven kan tot 7 maart 2016 en plaatsen zijn beperkt dus wees er op tijd bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s